Misschien heeft u een baby/kind of bent u werkzaam met baby's/kinderen. Kinderen doen vaak onverwachte en impulsieve dingen. Het is daarom ook zeer waarschijnlijk dat u ooit EHBO bij een kind toe zult moeten passen. De aangeraden behandeling bij kinderen is vaak iets anders dan bij volwassenen, alsmede de meest voorkomende ongelukken. In deze cursus leert u hoe u het beste EHBO aan kinderen kunt verlenen.

De inhoud van de cursus kinder-EHBO

In de cursus kinder-EHBO krijgt wordt u getraind, hoe u het best kunt handelen als er iets met een kind aan de hand is. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

Verslikking, bewusteloosheid, flauwte, erstige uitwendige bloedingen, wonden, brandwonden, botbreuken, kneuzingen en verstuikingen, vergiftiging, koude- en warmteletsels, electriciteitsletsel, bloedneus, kleine ongevallen, tandletsel, ongevallen i.c.m dieren of insecten en kinderziektes. 

Natuurlijk kunt u tijdens de cursus altijd met andere kinder-EHBO gerelateerde vragen terecht bij de instructrice. Op de meeste cursusavonden zult u eerst een korte presentatie krijgen over het onderwerp van de betreffende les. Vervolgens krijgt u de gelegenheid om te oefenen met onze lesmaterialen en/of onze LOTUS medewerker. LOTUS staat overigens voor Landelijke Organisatie Ter Uitbeelding Slachtoffers. Een LOTUS is dus iemand die getraind is in het realistisch uitbeelden van diverse soorten slachtoffers.    

Kosten

Onze vereniging biedt deze cursus aan voor € 100,- (nog onder voorbehoud). Hiervoor ontvangt u:

  • "het Oranje Kruis lesboek Eerste Hulp aan kinderen" met daarin de lesstof die u moet beheersen voor het EHBO diploma.
  • 6 lesavonden onder begeleiding van een gecertificeerde docent incl. koffie/thee en een koekje.
  • Een officieel examen 
  • Een door het Oranje Kruis erkend kinder-EHBO diploma (Veronderstellend dat u slaagt. Om uw kinder-EHBO diploma geldig te houden dient u één herhalingsavond per jaar te volgen) 

Het zou zomaar kunnen dat uw zorgverzekering de kosten van kinder-EHBO-cursus vergoedt. U kunt hier nagaan of uw zorgverzekering dit doet.

Programma (data nog niet definitief, alleen bij voldoende deelname)

We starten in februari 2019 een nieuwe cursus mits er voldoende deelnemers zijn.

Datum Onderwerp Locatie
XX-02-2019 20:00-22:00 Nog onbekend CBS de Wegwijzer1
XX-02-2019 20:00-22:00 Nog onbekend CBS de Wegwijzer1 
XX-02-2019 20:00-22:00 Nog onbekend  CBS de Wegwijzer1

1 Als u de routebeschrijving van deze link volgt komt u niet exact op de eindlocatie uit, maar wel bij de meest nabijgelegen parkeergelegenheid. Onderstaande foto zou de exacte ingang duidelijk moeten maken.

Inschrijven / Vragen

Indien u interesse in deze cursus heeft kunt u zich inschrijven door contact met ons op te nemen. U kunt uiteraard bij ons terecht met verdere vragen. Ons e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.